Wentelteefjes is een gerecht gemaakt van brood geweekt in eieren en melk, en gebakken. Andere namen en varianten zijn er ook. De eerste bekende referentie naar wentelteefjes is in het kookboek van Apicius, een collectie van Latijnse recepten dateren naar de 4e en 5e eeuw, waar het is beschreven als een ander zoete gerecht. Het recept beeldt geweekt in melk, maar geen eieren. In wentelteefjes is het ook bestrooid met kaneel en suiker. Waardoor de smaak wat anders is en wat lekkerder is. Het kan ook met bruine suiker.
Om te experimenteren kan er verschillende soorten suiker worden gebruikt zoals geen bruine suiker te gebruiken maar een keertje vanille suiker te gebruiken. Met verschillende soorten supplementen kan de wentelteefjes ook geserveerd worden om zo een eigensmaak te kunnen toevoegen, zoals rozijnen, chocolade, jam of aardbeien. In combinatie met de wentelteefjes zijn veel zoete producten heerlijk.
De wentelteefjes vullen met kaas is ook mogelijk voor het bakken van de wentelteefjes, wat er voor nodig is wit ongesneden brood. Om de wentelteefjes te vullen met kaas moet je de brood in dikke plakken snijden zodat aan de bovenkant van het brood, de kaas kan worden ingedeeld.
Recept voor 2 personen
Tijd is ongeveer 15 minuten klaar te maken
De wentelteefjes doe je zonder deze in het mengsel te dopen en deze verspreid je de sneetjes over in een ovenschaal. Daarna pas gooi het mengsel er over heen. Zet de wentelteefjes een paar uur in de koelkast, maar dek de wentelteefjes wel af. De oven verwarm je op 180 graden en ongedekt legt de ovenschaal er ongeveer 25 minuten in de oven.
Recept voor 13 porties
Tijd is ongeveer in 55 minuten klaar te maken
De wentelteefjes kan ook als heerlijke hapjes gemaakt worden om uit te delen hiervoor hoef je geen sneetjes witbrood of stokbrood te nemen, dit zou in principe met alles kunnen. Dit kun je doen door het traditionele recept te bereiden. Voordat het maken zet de oven aan om ze warm geserveerd te hebben.
Recept voor 1 persoon
Tijd is ongeveer 15 minuten klaar te maken