Wentelteefjes

Wentelteefjes recept

Wil je graag wentelteefjes klaar maken? Dan hebben het wentelteefjes recept voor je. Het is geschikt voor twee personen als je onderstaande ingrediëntenlijst gaat gebruiken voor de wentelteefjes. Je hebt ongeveer vijf minuten aan voorbereidingstijd nodig, het bereiden duurt ook slechts vijf minuten en dan kun je al erg snel van de wentelteefjes genieten. Kijk jij er ook al naar uit om deze lekker maaltijd te nutten? Dan wordt het tijd dat je gaat bekijken wat je allemaal nodig hebt. Zorg dat je alles voor het wentelteefjes recept in huis en dan kun jij ze lekker klaarmaken wanneer je zin hebt. Ook met de kinderen is het erg leuk om een keer tussen de middag klaar te maken. Op woensdagmiddag als ze vrij zijn bijvoorbeeld of liever in het weekend? Lekker met gezinnetje aan tafel eten en de wentelteefjes klaarmaken. Als de kinderen door hebben hoe zij het kunnen maken dan zullen ze graag voor het hele gezin het wentelteefjes recept klaarmaken. Het is ook niet moeilijk dus laat je eens door je kinderen verrassen met het wentelteefjes recept!

Wentelteefjes recept

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om het wentelteefjes recept klaar te maken is het verstandig om alvast alle ingrediënten in huis te halen. Dit wentelteefjes recept is gericht op een maaltijd voor twee personen, maar je kunt alles verdubbelen en dan kun je er met vieren van genieten. Geniet daarom van het klaarmaken van het wentelteefjes recept en haal nu alle ingrediënten voor je wentelteefjes recept in huis!

Bereidingstijd: 5 minuten

Baktijd: 5 minuten

Porties: 2

Ingrediënten

Om deze lekkere beenham te bereiden, ga je als volgt te werk:

 • sneetjes brood(het liefst oud brood want met vers brood vallen de wentelteefjes sneller uit elkaar) - 8 sneetjes
 • Eieren - 2 stuks
 • Witte, bruine basterdsuiker of poedersuiker - 25 gram
 • Melk - 250 ml
 • Roomboter - 1 klontje
 • Kaneelpoeder - 1 theelepel
 • Roomboter - om in te bakken

Bereidingswijze

Het bereiden van de wentelteefjes neemt slechts een paar minuten in beslag. Lees de aanwijzingen voor het wentelteefjes recept goed door zodat jij het allemaal kunt klaarmaken. Na een keer heb je het wentelteefjes recept misschien wel niet meer nodig, maar leg het dan klaar voor de kinderen. Je kinderen kunnen dan voor jou het wentelteefjes recept klaarmaken en dan kun je samen smullen. Maar eerst maar eens ontdekken hoe je het wentelteefjes recept kunt bereiden:

 1. Je klopt eerst de eieren met melk tot een schuimige massa. Doe er dan een beetje suiker bij.
 2. Doe het mengsel in een groot diep bord en haal de boterhammen door het mengsel.
 3. Dan is het goed opletten want het brood mag er niet te snel inliggen. Het brood mag namelijk niet breken!
 4. Verhit dan de roomboter en bak dan de boterhammen aan beide kanten bruin.
 5. Dan bestrooi je de boterhammen met kaneel en nog een beetje suiker.

Dit is de laatste stap van het wentelteefjes recept. Nu is de tijd aangebroken om lekker te eten! Tips wentelteefjes Je kunt de wentelteefjes ook eten met jam. Dit is ook lekker! Aardbeien jam is bijvoorbeeld erg fris en het maakt het geheel net wat zoeter. Het ligt er maar net aan waar je houdt, maar dit is het proberen zeker waard! Smakelijk eten, de wentelteefjes zullen vast en zeker heerlijk smaken! Er zijn veel varianten mogelijk, je hebt nu het recept van de standaard wentelteefjes, maar op deze website vind je nog meer lekkere varianten! Tijd om alles eens lekker rustig uit te proberen en dan kom jij er achter hoe lekker de wentelteefjes zijn.