Hartige wentelteefjes

Hartige wentelteefjes met serranoham, tomaten en kruidenkaas

Hartige wentelteefjes met serranoham, tomaten en kruidenkaas. Heb je zin om lekkere wentelteefjes klaar te maken? Probeer dan eens de hartige wentelteefjes met serranoham, tomaten en kruidenkaas.

Het is een keer wat anders, maar reken er maar op dat je hier van genieten. Het is een hartige maaltijd, maar tussen de middag is het bijvoorbeeld heerlijk om de wentelteefjes met serranoham, tomaten en kruidenkaas klaar te maken. Het neemt niet veel tijd in beslag en je kunt er weer even tegenaan.

Ook met de kinderen is het leuk om dit klaar te maken. Tussen de middag komen ze thuis eten en dan kun je ze goed te eten geven. Ze kunnen de wentelteefjes met serranoham, tomaten en kruidenkaas helemaal zelf klaar maken.

Voordat ze thuis komen kun je eventueel het voorbereidende werk doen en dan kun je nog sneller aan tafel en met zijn allen genieten van deze wentelteefjes met serranoham, tomaten en kruidenkaas.

Hartige wentelteefjes met serranoham, tomaten en kruidenkaas

Als je de keuze hebt gemaakt om samen de wentelteefjes met serranoham, tomaten en kruidenkaas klaar te maken, dan kun je er voor zorgen dat je alle ingrediënten in huis hebt en dan kun je ze klaarmaken wanneer je ook maar zin hebt. Komen er kinderen eten? Laat ze dan samen deze heerlijke wentelteefjes met serranoham, tomaten en kruidenkaas klaarmaken! Dat wordt lekker eten met zijn allen.

Bereidingstijd: 10 minuten

Baktijd: 15 minuten

Porties: 4

Ingrediënten

Als je kiest voor beenham bakken dan kun je onze bereidingswijze aanhouden en beginnen met je eigen beenham! Het volgende ga je doen voor beenham bakken:

 • (serrano)ham - 150 gram
 • Sugar snaps - 1 doosje
 • Cherrytomaatjes - 1 bakje
 • Roomkaas - 200 gram
 • Eieren - 2 stuks
 • Wit brood - 8 sneetjes
 • Melk - 500 ml
 • Knoflook - 1 teentje
 • Bieslook - 1 eetlepel
 • Peterselie - 1 eetlepel
 • Olijfolie

Bereidingswijze

Voordat je de wentelteefjes met serranoham, tomaten en kruidenkaas kunt eten is er eerst even wat voorbereidend werk nodig. Ga daarom nu genieten van het klaarmaken en daarna kun je met zijn allen lekker wentelteefjes met serranoham, tomaten en kruidenkaas nuttigen!

 1. Je perst eerst de knoflook uit. Deze voeg je toe aan een mengsel van de bieslook, peterselie en roomkaas.
 2. Dan roer je in een aparte kom de eieren los en daar voeg je dan de melk aan toe.
 3. Dan bak je de wentelteefjes in een pan, eerst wat boter in de pan, als het goed warm is de wentelteefjes in de pan en een paar keer omdraaien.
 4. Dan blancheer je de sugarsnaps in ruim kokend water gedurende een minuut. Dan spoel je ze af met koud water.
 5. Neem dan de tomaatjes en rol deze stuk voor stuk in een plakje ham.
 6. Pak dan een beetje boter en verhit dit in de pan en bak.
 7. Dan bak je daarin de rolletjes en sugarsnaps voor ongeveer drie minuten.
 8. Dan schep je de wentelteefjes met serranoham, tomaten en kruidenkaas op de borden.
 9. Verdeel dan het mengsel van hamrolletjes en sugarsnaps over de borden.
 10. Doe er dan een beetje roomkaas op de groenten en dek het af met een tweede wentelteefje.
 11. Krijg je ook al zin in de wentelteefjes met serranoham, tomaten en kruidenkaas? Het wordt tijd om alle ingrediënten in huis te halen en snel te genieten van deze heerlijke wentelteefjes met serranoham, tomaten en kruidenkaas, dat wordt smullen met zijn allen!