Wentelteefjes uit de oven

Wentelteefjes uit de oven

De wentelteefjes doe je zonder deze in het mengsel te dopen en deze verspreid je de sneetjes over in een ovenschaal. Daarna pas gooi het mengsel er over heen. Zet de wentelteefjes een paar uur in de koelkast, maar dek de wentelteefjes wel af. De oven verwarm je op 180 graden en ongedekt legt de ovenschaal er ongeveer 25 minuten in de oven.

Benodigdheden

Recept voor 13 porties

Tijd is ongeveer in 55 minuten klaar te maken

Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 2 ongesneden brood van 500 gram
  • 10 eieren
  • 500 milliliter melk
  • 400 milliliter room
  • 3 theelepels vanille-extract
  • 3 theelepels gemalen kaneel
  • 200 gram boter
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels rietsuikerstroop

Bereidingswijze

De voorbereiding duurt ongeveer 15 minuten, bedreiding duurt ongeveer 40 minuten totdat het klaar is, ongeveer duurt ongeveer 55 minuten.

  1. De voorbereiding duurt ongeveer 15 minuten, bedreiding duurt ongeveer 40 minuten totdat het klaar is, ongeveer duurt ongeveer 55 minuten.
  2. De oven verwarm je de volgende ochtend op voor 180 graden op stand 4. Combineer de boter, basterdsuiker en stroop en je gebruikt hiervoor in een kleine steelpan; tot het borrelt verhit je de kleine steelpan. Brood en ei giet je over de brood
  3. Onafgedekt leg je de wentelteefjes in de voorverwarmde oven.