Wentelteefjes recept


Ah, Wentelteefjes! Die iconische, speciale gelegenheid, ontbijt-in-bed behandelen dat zoveel mensen verlangen ... alleen om te eindigen met vochtig, gebrande toast en een grote puinhoop in de keuken. Maar het is niet zo moeilijk, of dat rommelig, om gouden, krokante randjes, echt heerlijke Wentelteefjes te maken. Laat me je laten zien hoe.

De ideale Wentelteefjes is bruin en krokante aan de buitenkant en romig aan de binnenkant. Het is niet droog en het is niet vochtig. Het heeft een rijke, Vlaamse smaak en wordt meestal gezoet met suiker en gegarneerd met esdoorn of fruitsiroop, vers fruit en boter - maar het kan ook smakelijk worden geserveerd. Wentelteefjes heeft zeer weinig ingrediënten, dus het is belangrijk om aandacht te besteden aan hen. Probeer kwaliteits eieren te kopen, gebruik half-en-half, en kies het juiste brood voor de soort resultaten die u zoekt


Bereidingstijd: ~20 minuten


Ingrediënten

wentelteefjes

Bereidingswijze:

  1. Klop de eieren, half-en-half, zout en suiker in de pan tot het ei volledig in de vloeistof is opgenomen.
  2. Bereid uw kookruimte: Plaats de pan op het fornuis, over medium-lage warmte.
  3. Verplaats de pan met de vla in de kachel. Voeg de Wentelteefjes toe:
  4. Plaats vier sneden brood in de vla en laat het 1 minuut weken.
  5. Flip de plakjes en week nog een minuut.
  6. Terwijl het brood doordringt, voeg 1 eetlepel boter toe aan de pan.
  7. Als het begint te schuimen, kantel de pan om de bodem helemaal te bedekken.
  8. Haal een stuk brood uit de vla en houd het kort over de vla en laat het overmatige druppel los.
  9. Leg het brood zachtjes in de pan.
  10. Herhaal met extra stukken. Flip de Wentelteefjes: Na een paar minuten, kijk onder een stukje brood om te kijken of de Wentelteefjes is gouden en bruin geworden.
  11. Wanneer het is, flip elk stuk en ga verder met koken.
  12. Monitor en stel de hitte aan, zodat de toast niet brandt.
  13. Wanneer de eerste partij bijna klaar is met koken, plaats de resterende vier sneden brood in de vla en laat ze 1 minuut per kant weken.
  14. Kook de tweede batch: Als de eerste partij Wentelteefjes is afgerond, overstappen de stukken naar een dienblad.
  15. Veeg de pan uit. Breng de pan naar de vlam terug, voeg 1 eetlepel boter toe en kook de tweede partij Wentelteefjes zoals hierboven beschreven.

Meer recepten

wentelteefjes

Hartige wentelteefjes

Meer Informatie
wentelteefjes

Wentelteefjes met abrikoos

Meer Informatie
wentelteefjes

Wentelteefjes gezond

Meer Informatie
wentelteefjes

Wentelteefjes bruin brood

Meer Informatie

Social Media