Gezonde wentelteefjes

Krijg het juiste brood

U wilt brood dat niet te taai of taai een korst of te veel gaten heeft. Dit betekent dat u uw geliefde franse baguette en fijne ambachtelijke broden kunt onthouden. En terwijl brood uit wit witmeel goed kan proeven, zal het je niet nutritioneel doen. Maar u hoeft geen smaak op te offeren om de voordelen van vezel uit een volkorenbrood te krijgen. Om een ​​smakelijke, wentelteefjes te maken, gebruik ik halfzacht brood zoals dikke gesneden volkorenbrood, meer korrels of havermoutbrood brood, die zacht is zonder te delicaat te zijn.

Gebruik een robuuste pan:

Ik maak graag mijn wentelteefjes in een gietijzeren pan, die mooi en warm wordt en houdt zijn hitte gelijkmatig. Verhit een pan langzaam over middelhoge hitte en gebruik nog maar genoeg smolt boter om de binnenkant nauwelijks te bedekken. Dit geeft de toast een delicate, krokante buitenkant zonder het interieur uit te drogen.

Gebruik Laag-vet zuivel:

Traditionele wentelteefjes recepten roepen voor zware room, eieren en vanille-extract om de vla. Om een ​​gezondere versie met minder dikke en minder calorieën te maken, gebruik ik gereduceerde of nonfat-melk in plaats van de room en een combinatie van hele eieren en eiwitten. Vervang een ei met twee eiwitten. Niemand zal het verschil kennen. Vanille- of amandel-extract en een sprinkle kaneel voegt smaak toe zonder extra vet of calorieën.

Wees creatief met je toppings:

De wentelteefjes krijg ik op bij het Café is decadent bedekt met een royale kaneel slagroom en gesneden vers fruit. Thuis heb ik liever iets lichter. Dus, ik doe maar een klein beetje zware room op en vouw het in een nonfat Griekse stijl yoghurt. Ik beloof het, het is heerlijk, en u bespaart verzadigd vet en calorieën door een deel van de slagroom te snijden met dikke en rijke yoghurt uit de Griekse stijl. Wees gewoon voorzichtig om niet alleen de hele bowlful te eten. Andere makkelijke, gezonde toppings bevatten vers fruit, een lepel fruit jam of conserven of zelfs een smeer van pindakaas of amandelboter. Tenslotte is een eetlepel of twee echte Vermont-esdoornsiroop altijd een goede keuze. Er is niets te verslaan en een beetje gaat een lange weg.

Ingrediënten:

Als je kiest voor beenham bakken dan kun je onze bereidingswijze aanhouden en beginnen met je eigen beenham! Het volgende ga je doen voor beenham bakken:

  • 1 groot ei
  • 1 Ei Wit
  • 1 theelepel. Kaneel
  • 1 theelepel. Vanille-extract
  • 1 theelepel. Maple Syrup plus meer voor topping
  • 3 plakken Gehele Tarwe Sourdough Brood
  • 1 theelepel. Poedersuiker
  • Knoflook - 1 teentje
  • Bieslook - 1 eetlepel
  • Peterselie - 1 eetlepel
  • Olijfolie

Begin:

  • Heerlijk en Gezond wentelteefjes. Het een grill of grote pan op een middelmatige en lichte jas met kookspray.
  • Combineer de ei, eiwit, kaneel, vanille en esdoornsiroop in een taartpan of ondiep kom, tot het allemaal gecombineerd is, maak je geen zorgen als de kaneel klompjes net zo goed mogelijk worden.
  • Doe dan het brood in het eimengsel, laat het half een minuut in het mengsel zitten om alle eiige goedheid op te zitten.
  • Zodra elke kant is bekleed, houd het over de taartpan zodat er nog meer overmaat uitkomt en plaats op uw warme rooster.
  • Laat elke kant koken tot goudbruin voordat u het ongeveer 3 minuten knippert, u wilt dat ze pluizig en lekker zijn.
  • Flip en herhaal, zodra je Frans Rooster Broodje klaar is, ga je naar een bord en snijd in de halve bovenkant met poedersuiker en dien met esdoornsiroop.