Wentelteefjes met gesneden banaan

Wentelteefjes met gesneden bananen, noten, roomkaas en karamel

Wentelteefjes heb je vast en zeker wel eens gemaakt. Maar ken je ook het wentelteefjes met gesneden bananen, noten, roomkaas en karamel recept? Lees dan maar snel door want wij zorgen er voor dat je deze heerlijke wentelteefjes met gesneden bananen, noten, roomkaas en karamel nu zelf kunt maken. De voorbereidingstijd is slechts vijftien minuten en de bereidingstijd vijf minuten. Dat wordt binnen het half uur lekker smullen, als je alles tenminste in huis hebt. Neem daarom de tijd om alles door te nemen en zorg dat je alles in huis hebt zodat je altijd wanneer je zin hebt deze lekkere wentelteefjes met gesneden bananen, noten, roomkaas en karamel klaar kunt maken!

Wentelteefjes met gesneden bananen, noten, roomkaas en karamel

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om de wentelteefjes met gesneden bananen, noten, roomkaas en karamel klaar te maken, is het goed om onderstaande ingrediënten allemaal in huis te halen. Daarbij maken we bij de ingrediëntenlijst een onderscheid in de ingrediënten voor de vulling van de wentelteefjes met gesneden bananen, noten, roomkaas en karamel en voor de wentelteefjes zelf. Eerst vind je hier de lijst voor de vulling, dit kun je dus naar eigen smaak aanvullen:

Bereidingstijd: 15 minuten

Baktijd: 5 minuten

Porties: 2

Ingrediënten

Voor de vulling:

 • Bananen - 2 stuks
 • Boter - 2 eetlepels
 • Basterdsuiker - 2 eetlepels
 • Kristalsuiker - 2 eetlepels
 • Vanille - 1 eetlepel
 • Roomkaas
 • Kaneel - 1-4 2 eetlepel

Voor de wentelteefjes:

 • Sneetjes brood(het liefst oud brood want met vers brood vallen de wentelteefjes sneller uit elkaar) - 8 sneetjes
 • Eieren - 4
 • Melk - 250 ml
 • Vanille extract - 1 theelepel
 • Kaneel - 1 theelepel
 • Zout - Mespuntje
 • Roomboter - om in te bakken

Bereidingswijze

Bereidingswijze wentelteefjes met gesneden bananen, noten, roomkaas en karamel Voordat je de wentelteefjes met gesneden bananen, noten, roomkaas en karamel kunt nuttigen is eerst de bereiding nodig. We leggen je stapsgewijs uit hoe je te werk kunt gaan en dan kun je in korte tijd de lekkere wentelteefjes met gesneden bananen, noten, roomkaas en karamel op tafel zetten en met het hele gezin genieten van deze wentelteefjes met gesneden bananen, noten, roomkaas en karamel. Volg daarom onderstaande stappen zodat jij de wentelteefjes met gesneden bananen, noten, roomkaas en karamel snel op tafel kunt serveren:

 1. Warm de boter en de bruine suiker op in een grote koekenpan op een laag vuur, zorg er voor dat het vuur niet te hoog staat want de boter mag niet aanbakken!
 2. Snijd de bananen diagonaal en bak deze 5 minuten per kant (of tot dat ze gekarameliseerd zijn).
 3. Meng de roomkaas, suiker, vanille en kaneel met elkaar. Verspreid vervolgens dit mengsel op een gelijke manier over elk sneetje brood.
 4. Plaats de gesneden plakken banaan op het sneetje brood met de roomkaas mix en leg hier vervolgens en ander sneetje met de kant van de roomkaas mix tegen het andere sneetje met de roomkaas mix en banaan. Ga door tot dat er 4 "sandwiches" zijn gemaakt.
 5. Klop de eieren, melk, vanille, kaneel en het zout op in een ondiepe schaal.
 6. Verwarm een grote koekenpan op een middelhoog vuur en gebruik hierbij de roomboter om zomenteen de wentelteefjes in te bakken.
 7. Dompel elke "sandwich" in het mengsel van de eieren mix en bak deze vervolgens per kant 2 minuten tot dat ze goudbruin zijn.
 8. Uiteraard warm serveren met boter en stroop.

Tips wentelteefjes met gesneden bananen, noten, roomkaas en karamel Je kunt de vulling van de wentelteefjes met gesneden bananen, noten, roomkaas en karamel altijd aanpassen naar eigen wens. De een zal liever meer bananen er in willen en de ander liever noten. Vraag aan de gasten als ze komen eten wat de wensen zijn en dan kun je de wentelteefjes met gesneden bananen, noten, roomkaas en karamel op aanvraag maken! Smakelijk eten met zijn allen!