Wentelteefjes met abrikoos

Wentelteefjes met abrikoos

Een variant van de gewone wentelteefjes, de wentelteefjes met abrikoos. De voorbereidingstijd neemt ongeveer tien minuten in beslag en de bereidingstijd van de wentelteefjes met abrikoos is een kwartier. Loopt het water je ook al in de mond en krijg je er honger van als je hoort van de wentelteefjes met abrikoos? Dan zit er maar een ding op, haal de ingrediënten in huis en zorg dat je de bereidingswijze stapsgewijs door gaat nemen. Dan kun je in korte tijd genieten van je zelfgemaakte wentelteefjes met abrikoos. Als je gasten hebt zullen zij het ook lekker vinden als je wentelteefjes met abrikoos klaar gaat maken. De een zal houden van veel abrikoos en de ander van wat minder. Het gaat echt om de smaak en daar kun je het nu allemaal op afstemmen. Kom er daarom nu achter welke wentelteefjes met abrikoos jij het lekkerste vindt en probeer het maar eens uit!

Wentelteefjes met abrikoos

Je gaat de wentelteefjes met abrikoos klaarmaken, maar wat heb je dan allemaal nodig? We hebben voor je een ingrediëntenlijst gemaakt. Als je er voor gaat zorgen dat je alles in huis hebt, dan kun je snel beginnen met het klaarmaken van de wentelteefjes met abrikoos. De kinderen zullen het ook leuk vinden om mee te helpen. Neem daarom de tijd samen en ga samen de wentelteefjes met abrikoos klaarmaken. Het volgende heb je voor de wentelteefjes met abrikoos nodig:

Bereidingstijd: 10 minuten

Baktijd: 15 minuten

Porties: 4

Ingrediënten

Als je kiest voor beenham bakken dan kun je onze bereidingswijze aanhouden en beginnen met je eigen beenham! Het volgende ga je doen voor beenham bakken:

 • Brood(het liefst oud brood want met vers brood vallen de wentelteefjes sneller uit elkaar) - 8 sneetjes
 • Abrikozenjam - 3 eetlepels
 • Eieren - 2 stuks
 • Roomkaas - 50 gram
 • Magere melk - 100 ML
 • Kaneelpoeder - 1 theelepel
 • Roomboter - 1 tot 2 klontjes
 • Stroop

Bereidingswijze

 1. Snijd met een mesje een horizontale spleet in elk sneetje brood om een soort van zak te vormen.
 2. Neem en kom en meng de abrikozenjam en roomkaas en schep 1 eetlepel van dit mengsel in elk sneetje brood.
 3. Pak een ondiepe kom doe hier de eieren, melk en kaneel in en meng deze tot een mix. Leg de helft van de sneetjes brood in het eimengsel voor ongeveer 5 seconden aan elke kant.
 4. Smelt een klont roomboter in een grote koekenpan op een matig laag vuur.
 5. Plaats de een sneetje in een koekenpan, bak deze totdat ze goudbruin is (ongeveer 3-4 minuten per kant). Doe dit ook met de rest van de sneetjes met de rest brood en gebruik meer roomboter indien nodig.
 6. Serveer de wentelteefjes met stroop en het is ook mogelijk om het recept nog "Amerikaanse" te maken door spekjes toe te voegen.

Zo zie je maar het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn als je lekkere wentelteefjes met abrikoos op tafel wilt zetten voor je gasten. Als je alles maar in huis hebt dan gaat het allemaal vanzelf. Als je de wentelteefjes met abrikoos een paar keer hebt gemaakt dan heb je het recept niet eens meer nodig, dan gaat het allemaal vanzelf. Voor de afwisseling zou je bij de wentelteefjes met abrikoos ook een keer andere vruchtjes toe kunnen voegen. Welke vruchtjes dat zijn en in welke hoeveelheid, kun je zelf experimenteren. Het is echt afhankelijk van je eigen smaak. Zorg er daarom voor dat je de tijd neemt om de wentelteefjes met abrikoos klaar te maken, je kunt dan op tijd afwisselen en reken er maar op dat je een lekkere maaltijd op tafel gaat zetten en je gasten zullen genieten!