Wentelteefjes bruin brood

Wentelteefjes bruin brood

Wentelteefjes recepten roepen meestal op rijke, eiige broden zoals challah en brioche. Deze broodjes zorgen voor een rijke ontbijt gerecht die een lege leisteen is voor de smaken van uw siroop of toppings. Ik maak het vaak een punt om een brood op te halen als ik van plan bent om Wentelteefjes voor weekend brunch te maken, maar Challah en Brioche zijn meestal niet de broden die nietjes in mijn pantry zijn. Ze zijn er soms wel, maar ik koop ook allerlei volkoren- en volkorenbrood. Die hartige broodjes maken goede broodjes en toast, die met avocado wordt bedekt en met olijfolie gedroogd is. Ze maken ook een heerlijke Gehele Broodrooster die u elke dag van de week voor ontbijt kunt ontbijten.

Gehele tarwebroodjes zijn vaak een beetje droger en grover dan witte broden. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, maar deze eigenschappen maken eigenlijk vol graanbrood fantastische kandidaten om Wentelteefjes te maken. Ze kunnen de ei-basis heel goed opdoen en dat mengsel taart het brood zonder de afgewerkte schotel te vochtig te maken. Deze hartige broden hebben meestal een nootachtige, tarwe achtige smaak aan hen die in de afgewerkte Wentelteefjes zullen komen. Ik voeg graag een beetje esdoornsiroop toe aan het mengsel en zelfs honing kan goede substituten zijn als u geen esdoornsiroop bij de hand hebt - om deze smaken een beetje te verzachten. Het is leuk om het gehele korrel element in het ontbijt te hebben, maar de Wentelteefjes moet er een fijne zoetheid hebben als het wordt geserveerd.

Ik wil graag een brood kopen die niet voorgesneden is, dus ik kan controle hebben over hoe dik mijn plakjes zijn. Ik hou meestal van minstens een duim dikke plak, waardoor het brood te vochtig wordt, terwijl het een lekker, romig interieur bevordert. Ideaal gezien zou het een beetje stil moeten zijn, omdat vers brood vaak met een lichte textuur komt. Rijke broden zoals challah en ei brood kunnen uitgelaten worden met de wrapper de vorige nacht geopend, maar broodjes zijn beter dan ze verpakt worden. Kortom: Het is niet het einde van de wereld als je brood fris is, maar een beetje flauw brood is beter

Ik gebruikte hier een veelkleurig brood in de Wentelteefjes, maar u kunt elk soort volkorenbrood gebruiken dat u de voorkeur geeft. Ik heb vaak brood met de hand gesneden, maar u kunt ook snijden dunne plakjes van een stuk volgranenbrood al in de keuken hebben. Wentelteefjes is een geweldige manier om overgebleven brood te gebruiken, die misschien ook te raar is om te eten. De afgewerkte Wentelteefjes moet worden geserveerd met esdoornsiroop, of met een royale uitstorting van suikers en verse bessen.

Wat heb je nodig?

 • Volle Tarwe Wentelteefjes
 • 1 kop melk (elk soort)
 • 3 grote eieren
 • 1 eetlepels ahornsiroop
 • 1/2 theelepel vanille extract
 • 1/4 theelepel gemalen kaneel
 • 6 plakjes volkorenbrood
 • Esdoornsiroop of poedersuiker, om te serveren

Instructies:

 • Voorverwarm een grote antiplak koekenpan over middelmatige hoge hitte en licht vet.
 • Breng in een grote kom samen melk, eieren, esdoornsiroop, vanille-extract en kaneel tot glad.
 • Giet ei mengsel in een grote, ondiep schotel.
 • Plaats een of twee plakjes volkorenbrood in het eiermengsel en week, draai een keer, ongeveer 1 minuut of tot volledig verzadigd.
 • Breng brood naar voor verhitte pan en kook tot gouden, 1-2 minuten, dan flip en kook tot gouden aan de tweede kant, 1-2 minuten.
 • Snijd Wentelteefjes in de helft en dien onmiddellijk, met poedersuiker en / of esdoornsiroop.

Nieuwe Recepten