Wentelteefjes recept

Ah, Wentelteefjes! Die iconische, speciale gelegenheid, ontbijt-in-bed behandelen dat zoveel mensen verlangen ... alleen om te eindigen met vochtig, gebrande toast en een grote puinhoop in de keuken. Maar het is niet zo moeilijk, of dat rommelig, om gouden, krokante randjes, echt heerlijke Wentelteefjes te maken. Laat me je laten zien hoe. De ideale Wentelteefjes is bruin en krokante aan de buitenkant en romig aan de binnenkant. Het is niet droog en het is niet vochtig. Het heeft een rijke, vlaamse smaak en wordt meestal gezoet met suiker en gegarneerd met esdoorn of fruitsiroop, vers fruit en boter - maar het kan ook smakelijk worden geserveerd. Wentelteefjes heeft zeer weinig ingrediënten, dus het is belangrijk om aandacht te besteden aan hen. Probeer kwaliteits eieren te kopen, gebruik half en half, en kies het juiste brood voor de soort resultaten die u zoekt

wentelteefjes.nl

Het brood

Wentelteefjes is meestal brood, dus het soort brood dat u gebruikt, is belangrijk. brood is gemaakt met eieren en boter en geeft u prachtige, romige zijden. Dit is mijn go-to brood voor Wentelteefjes. broodjes zijn ook aardig en geven u een steviger, minder romige Wentelteefjes. Vermijd gewoonlijk wit brood brood en rustieke broodjes met grote gaten en dikke korstjes, indien mogelijk. Het rustieke brood houdt gewoon niet de vla en het generieke brood is te zacht en karakterloos. Ik wil graag een brood kopen die niet voorgesneden is, dus ik kan controle hebben over hoe dik mijn plakjes zijn. Ik hou meestal van minstens een duim dikke plak, waardoor het brood te vochtig wordt, terwijl het een lekker, romig interieur bevordert. Ideaal gezien zou het een beetje stil moeten zijn, omdat vers brood vaak met een lichte textuur komt. Rijke broden zoals challah en ei brood kunnen uitgelaten worden met de wrapper de vorige nacht geopend, maar broodjes zijn beter als ze verpakt worden. Kortom: Het is niet het einde van de wereld als je brood fris is, maar een beetje flauw brood is beter.

Wat je nodig hebt

  • 3 grote eieren
  • 1 kop half en half
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 8 plakjes oud brood of ander rijk brood
  • 2 tot 3 eetlepels boter, plus meer voor het serveren

Instructies

Klop de eieren, half en half, zout en suiker in de pan tot het ei volledig in de vloeistof is opgenomen. Bereid uw kookruimte: Plaats de pan op de fornuis over medium-lage warmte. Verplaats de pan met de vla in de kachel. Voeg de Wentelteefjes toe: Plaats vier sneden brood in de vla en laat het 1 minuut weken. Flip de plakjes en week nog een minuut. Kook de Wentelteefjes: Terwijl het brood doordringt, voeg 1 eetlepel boter toe aan de pan. Als het begint te schuimen, kantel de pan om de bodem helemaal te bedekken. Haal een stuk brood uit de vla en houd het kort over de vla en laat het overmatige druppel los. Leg het brood zachtjes in de pan. Herhaal met extra stukken. Flip de Wentelteefjes: Na een paar minuten, kijk onder een stukje brood om te kijken of de Wentelteefjes is gouden en bruin geworden. Wanneer het is, flip elk stuk en ga verder met koken. Monitor en stel de hitte aan, zodat de toast niet brandt. Zuig het overgebleven brood: Wanneer de eerste partij bijna klaar is met koken, plaats de resterende vier sneden brood in de vla en laat ze 1 minuut per kant weken. Kook de tweede batch: Als de eerste partij Wentelteefjes is afgerond, overstappen de stukken naar een dienblad. Veeg de pan uit. Breng de pan naar de vlam terug, voeg 1 eetlepel boter toe en kook de tweede partij Wentelteefjes zoals hierboven beschreven.

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders