Wentelteefjes met appel en stroop

Een nieuw recept, lees het aandachtig door en dan kun jij de wentelteefjes appel en stroop lekker zelf klaarmaken. Het is de moeite waard want de wentelteefjes appel en stroop zijn echt heerlijk. Het voorbereiden neemt maar vijf minuten in beslag en de bereidingstijd is ook maar vijf minuten! Het recept dat je hier kunt vinden voor de wentelteefjes appel en stroop is geschikt voor vier personen. Als er meer mensen komen eten dan kun je daar de ingrediëntenlijst op aanpassen. Neem het daarom even goed door en zorg dat je nu alle ingrediënten voor de wentelteefjes appel en stroop in huis hebt gehaald en dan kun je met zijn allen lekker smullen. Het wentelteefjes appel en stroop recept is ook geschikt voor kinderen. Zij kunnen dan (afhankelijk van de leeftijd) de wentelteefjes appel en stroop zelf klaarmaken of onder begeleiding het recept klaarmaken. Vervolgens kun je er met zijn allen lekker van eten!

Wentelteefjes met appel en stroop

wentelteefjes-met-gesneden-bananen-noten-en-karamel

Onderstaand vind je de lijst van ingrediënten die je nodig hebt om de wentelteefjes appel en stroop klaar te maken. De ingrediëntenlijst is gebaseerd op een gerecht voor vier personen, maar wanneer er grote eters zijn kun je altijd meer maken en meer brood er uit leggen. Als ze de smaak eenmaal te pakken hebben dan zullen ze lekker eten van je zelfgemaakte wentelteefjes appel en stroop.

 • Bereidingstijd: 5 minuten
 • Baktijd: 5 minuten
 • Beoordeling 4 Sterren - based on 1 review(s)
 • Porties: 4

Ingrediënten

 • Eieren - 6 stuks
 • Melk - 250 ML
 • Kaneel
 • Vanille extract - Halve theelepel
 • Brood(het liefst oud brood want met vers brood vallen de wentelteefjes sneller uit elkaar) - 6 Sneetjes
 • Appels - 3 stuks geschild en gesneden
 • Water - 2 eetlepels
 • Roomboter - Klontjes
 • Stroop

Bereidingswijze

 1. Klop de eieren, melk, vanille en een snufje gemalen kaneel op in een schaal. Dep de sneetjes brood in de voorgenoemde mix totdat deze geabsorbeerd is. Let op dat je wel voorzichtig bent want het is niet de bedoeling dat je brood af gaat brokkelen. Daarom even kort in het schaaltje en haal ze er dan op tijd weer uit. In het begin is het even aftasten hoe dat bij de wentelteefjes appel en stroop gaat. Maar je merkt vanzelf wanneer het teveel gaat absorberen en de volgende keer kun je ze er dus eerder uit halen!
 2. Verhit ondertussen een grote koekenpan op middelhoog vuur en smelt 1 eetlepel boter. Voeg de appeltjes toe en bak deze totdat ze beginnen te karamelliseren. Voeg water toe en kook deze totdat het water verdampt is en de appels zacht zijn (dit neemt ongeveer 4 minuten in beslag).
 3. Giet een beetje stroop en een vleugje gemalen kaneel over de appeltjes en laat dit een minuut sudderen.
 4. Smelt een klont roomboter in een grote koekenpan (het liefste met een antiaanbaklaag) en bak de geweekte sneetjes brood goudbruin aan beide kanten (dit neemt ongeveer 4 minuten in beslag).
 5. Plaats wentelteefjes op verschillende borden en garneer deze met het appel mengsel. Indien gewenst kan er altijd nog wat roomboter of stroop toegevoegd worden.

Geniet nu van de heerlijke wentelteefjes appel en stroop. Je kinderen kunnen het ook voor je klaarmaken dus zorg dat je alles in huis hebt zodat ook zij jou eens kunnen verrassen met deze heerlijke wentelteefjes appel en stroop. Aan de hand van dit recept weten ze precies hoe zij de wentelteefjes appel en stroop klaar kunnen maken.